DGW Renting

Live your dream 

 

Rent a Morgan 

Over ons

Wij zijn een kleine onderneming , gesitueerd in het 'Meetjesland' en geboren vanuit onze passie voor oldtimers.

Een passie die wij graag met jullie delen !

 

Gedreven door de fun van oldtimerrally's en het verlangen trips te ondernemen van meerdere dagen , maar geconfronteerd met de constante aanwezigheid van de nodige reparaties en toch wel onbetrouwbaarheid van een echte oldtimer, was de 'Morgan' voor ons de ultieme oplossing.

Het gevoel van het besturen van een oldtimer, maar toch het comfort en de betrouwbaarheid van een moderne wagen.

 

Door onze kleinschaligheid zijn bij ons service en betrouwbaarheid troef.

Wij volgen iedere boeking met zorg op van begin tot einde om er voor U een fijne en onvergetelijke dag van te maken.

 

Vandaar ook onze slogan :  'Live your dream, rent a Morgan'.

 

 

 

 

Onze wagen

De Morgan Motor Company is een Engelse autofabriek, gevestigd in Malvern in Worcestershire. De firma werd in 1910 opgericht door de inmiddels overleden H.F.S. Morgan (1881-1959)

Zijn zoon Peter Morgan leidde het bedrijf van 1959 tot 1999 en stierf in 2003. De kleinzoon van de oprichter, Charles Morgan, leidt het bedrijf sinds 1999.

 

Morgan is bekend om het feit dat de auto's die vandaag worden gefabriceerd eigenlijk op dezelfde manier worden gebouwd als de auto's die al voor de Tweede Wereldoorlog werden geproduceerd: een stalen chassis met een houten frame, een starre achteras en een metalen carrosserie. De auto's (circa 500 auto's per jaar) worden nog steeds grotendeels met de hand vervaardigd door de circa 130 medewerkers van de fabriek.

 


 


 


 

 

 

 

 

 


 

 

In het begin maakte Morgan driewielers. Die werden populair omdat ze voor de Engelse belasting als motorfiets werden belast. De eerste vierwieler uit 1936 heette 4/4: vier wielen en een viercilindermotor van Ford. Datzelfde model wordt dus eigenlijk nog steeds gebouwd en het is daarmee dan ook de langst geproduceerde auto ter wereld.

Nadien werd de Morgan Plus 4 ontworpen, welke door zijn brede banden en bredere vleugels nog baanvaster is dan de Morgan 4/4. De nieuwe  2,0 liter Ford-Motor zorgt voor de nodige acceleratie en een zuinig brandstofverbruik. Onze Morgan Plus 4 is een adembenemende nieuwe wagen met de uitstraling en charme van een oldtimer. De perfecte samenhang tussen nostalgie en een moderne betrouwbare auto. Pure klasse dus en een betrouwbare partner voor elke reis of uitstap. De gelijkmatige gewichtsverdeling en de intuïtieve besturing zorgen bovendien voor puur rijplezier.

 

Deze website wil gebruik maken van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Gelieve aan te geven of u deze cookies al dan niet wenst te aanvaarden.
Meer informatie